Als je de juiste manieren kent, is kamperen een hele leuke en duurzame manier om je vakantie mee te vullen. Met een groeiend bewustzijn van de impact van ons gedrag op het milieu, streven steeds meer mensen ernaar om hun liefde voor kamperen te combineren met milieuvriendelijke praktijken. In dit blog zullen we dieper ingaan op duurzaam kamperen, gericht op leuke plekken om te bezoeken rondom Nederland. Hoe minder kilometers je rijdt, hoe minder gassen de camper uitstoot. En zeg eens eerlijk, je hoeft helemaal niet ver te rijden om een aantal prachtige plekken te bezoeken! Hieronder vind je onze favoriete bestemmingen dichtbij Nederland.

Ardennen

Kamperen met een camper in de Ardennen is een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur, zonder dat je er uren en uren voor hoeft te rijden! De Ardennen bieden een overvloed aan schilderachtige routes, groene bossen, rivieren en sfeervolle dorpjes. Als je op vakantie gaat met een camper heb je zelf de vrijheid om de regio te doorkruisen. Of neem je fietsen mee en verken het landschap op die manier! Het is een avontuurlijke en ontspannende ervaring die je dichter bij de natuur brengt en je de kans geeft om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven.

Zwarte Woud

Ook een kampeertripje naar het Zwarte Woud is een aantrekkelijke optie voor Nederlandse reizigers, omdat deze prachtige regio in Duitsland lekker dicht bij huis ligt. Met slechts een paar uur rijden ben je al in het hart van dit sprookjesachtige en bosrijke gebied. Met de camper kun je gemakkelijk de vele camping opties verkennen die langs de schilderachtige routes te vinden zijn. Kamperen in het Zwarte Woud is niet alleen de ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, maar ook voor gezinnen, avonturiers en iedereen die op zoek is naar een ontspannen vakantie dicht bij huis.

Bretagne

Kamperen in Bretagne is een fantastische keuze voor Nederlandse reizigers, omdat deze betoverende regio in het westen van Frankrijk gemakkelijk bereikbaar is vanuit Nederland. Met een relatief korte rit kun je al genieten van de prachtige kustlijn, historische stadjes en de ongerepte natuur. Je kunt je camper neerzetten op campings met uitzicht op zee of juist verscholen in het groene binnenland. Het is een ideale bestemming voor een onvergetelijke camper ervaring in de buurt van Nederland.

Benieuwd wat je nog meer kunt doen om duurzaam op stap te gaan? Lees dan ook het vorige blog over duurzaam kamperen!

10 % korting in juli en augustus!