De tijd van niks doen is voorbij. The Camper Rent maakt zich sterk voor duurzaam kamperen. Hoe doen wij dat?

  • Er zijn nog geen groot formaat campers beschikbaar die volledig elektrisch rijden. Daarom compenseren wij tot die tijd de gemiddelde uitstoot per week, per camper, door bomen te planten via TreesforAll
bomen geplant sinds 1-1-2022 635

Bewust kamperen

Kamperen is gelukkig stukke duurzamer dan een vliegvakantie. Ook jij kan wat doen tijdens het kamperen om je impact op het milieu te minimaliseren en tegelijkertijd optimaal te genieten van de natuurlijke omgeving.

  • Milieuvriendelijke camper: The Camper rent verhuurt nieuwe campers die voorzien zijn van de nieuwste brandstoftechnieken die de uitstoot beperken. Ook houden wij de ontwikkelingen wat betreft elektrisch rijden in de gaten, wanneer deze goed en wel beschikbaar zijn zullen deze introduceren in ons assortiment.
  • Afval: minimaliseer het afval door herbruikbare boodschappentassen en waterflessen. Laat geen afval achter op de locatie waar je verblijft met de camper. Vaak zijn er bij camperplaatsen of campings verschillende mogelijkheden om het afval kwijt te kunnen of zelfs te kunnen scheiden. 
  • Beperk de snelheid tijdens het rijden: Rijd op een gematigd tempo om brandstofverbruik te verminderen. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook beter voor de portemonnee.
  • Waterverbruik: het douche in de camper is soms een optie, omdat de watertank snel leeg kan raken is het aan te raden om kort te douchen, dit is uiteraard beter voor het milieu. Op campings is er vaak al een limiet voor de douche. Sta je midden in de natuur dan kan het ook geen kwaad om een duik te nemen in het natuurwater op die locatie!
  • Ondersteun lokale economieën: door te eten, te verblijven en te winkelen bij lokale bedrijven.

Daarnaast is het goed om jezelf te informeren over de specifieke regels en richtlijnen van de kampeerlocatie waar je naartoe gaat. Elk gebied kan specifieke regels hebben met betrekking tot bijvoorbeeld open vuur, wildkamperen en het betreden van beschermde gebieden.

Duurzaam kamperen is dus helemaal niet moeilijk! Door bewust te kamperen, draag je bij aan het behoud van de natuur en help je om de schoonheid van de natuurlijke omgeving voor toekomstige generaties te behouden.

10 % korting in juli en augustus!