Het meenemen van je trouwe viervoeter op vakantie maakt je vakantie extra speciaal. Hoe leuk is het om al je leuke vakantie-ervaringen te delen met je hondje? Je hond zal ongetwijfeld genieten van de nieuwe omgeving en geuren. Maar mag je huisdier eigenlijk wel mee op vakantie? En hoe zit dat met een camper? Wij leggen het je uit.

Mag mijn hond mee in de camper?

Als je een camper huurt via The Camper Rent, dan mag je hond zeker mee op vakantie. Deze harige viervoeters zijn toegestaan in al onze campers, mits je de camper weer netjes zonder haren en geuren inlevert. Onze campers bieden voldoende ruimte voor jou, je gezelschap en je hond. Of je nu kiest voor een gave roadtrip door de bergen of juist voor een ontspannen camping vakantie; met je hond is het honderd keer leuker!

Waar moet ik op letten als ik mijn hond meeneem op vakantie?

Met de juiste planning en voorbereidingen kan het meenemen van je hond op vakantie een onvergetelijke ervaring zijn voor jullie beiden. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat je hond een veilige en comfortabel plek in de camper krijgt. Zorg voor een warme deken of mand op een plek waar niks uit de kastjes op je hond kan vallen. Houd er rekening mee dat het veiliger is om je hond vast te zetten tijdens het rijden. Er bestaan speciale tuigjes waar je je hond mee vast kunt zetten aan de autogordel.

Plan regelmatig pauzes in waarin je hond zich even lekker kan uitrekken en zijn of haar behoeftes kan doen. Laat hem een lekker rondje lopen, zodat jullie weer relaxed op pad kunnen.

Welke spullen neem ik mee voor mijn hond?

Er zijn een aantal essentiële spullen die je mee moet nemen als je op vakantie gaat met je hond. Denk aan zijn favoriete mand of deken, speelgoed, eten en schoon drinkwater. Neem ook eigen bakken mee waar je het eten en drinken in kunt doen. Ook hondenpoepzakjes mogen niet ontbreken.

Tips voor het meenemen van je hond op vakantie

Wij geven je graag nog een aantal extra tips voor als je met je hond op vakantie gaat.

  • Zorg ervoor dat je hond gechipt is.
  • Maak een identificatieplaatje met jouw gegevens en doe dat om zijn halsband.
  • Neem gezondheids- en vaccinatiedocumenten van je hond mee, zeker als je over de grens op vakantie gaat.
  • Controleer van tevoren of de campings die je gaat bezoeken huisdiervriendelijk zijn.
  • Zorg ervoor dat je hond niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen (zowel te warm als te koud).
  • Controleer voor vertrek of de gezondheid van je hond in orde is.

Door goed voorbereid op reis te gaan, kun je ervoor zorgen dat zowel jij als je hond genieten van een veilige, comfortabele en plezierige vakantie met de camper!