Genieten van een heerlijke vakantie in het hoogseizoen? Juli, augustus & september zijn perfecte maanden voor een trip met de camper. Wil je graag een keer met de camper op vakantie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben voorstel periodes en leuke tips op een rijtje gezet!

Voorstel periodes in juli

Voorstel periodes in augustus

Voorstel periodes in september


Lees hieronder onze leuke tips!

Duitsland

Houd je iets minder van de warmte dan is Duitsland een goed idee. Vlak bij de Nederlandse grens heerlijk opladen in de natuur! De grensregio is sowieso een prachtig gebied voor kampeerders, er zijn hier ook volop campings te vinden. Naast dat het een campervriendelijkland is, kan je er goed fietsen en ook zijn er prachtige wandelroutes. 

Als tip kunnen wij Teutoburgerwald aanraden. Het woud is niet alleen prachtig, maar er is ook veel te doen. De uitgestrekte bergrug die voor een deel in Nordrhein-Westfalen en deels in Niedersachsen ligt kent een lange geschiedenis waar zelfs de Germanen en Romeinen al weet van hadden en hier ook flink hebben gevochten. Er is hier veel van de geschiedenis terug te vinden in de omgeving.

De levendige geschiedenis kan je bezichtigen in het Museum Park Kalkriese. Hier leer je alles over deze geschiedenis. Ook voor kinderen is het een leuke plek om van alles te leren en te doen.

Toch liever in beweging? Er is goed te fietsen in de omgeving langs het heuvelachtige landschap, tussen de velden, door de weides en de groene bossen. Af en toe een tussenstop in een van de pittoreske dorpjes voor een lekker stukje Apfelstrudel om het vakantiegevoel compleet te maken.

In het dorp Bippen kan je fietsen op een spoorfiets! Je kan daar zo’n 8 kilometer door Hasetal fietsen met een wagonfiets over het spoor. Er zijn verschillende  opties en opstappunten. Je kan ook kiezen of je met z’n tweeën gaat of een groep. De website voor meer informatie: www.hasental.de.

Om de dorpjes en steden wat beter te ontdekken is het ook leuk om eens naar een weekmarkt te gaan. Elke plaats kent er wel eentje en het is er goed vertoeven tussen eetkraampjes en verse streekproducten. Een tip, de Münsterland bonbons!

Tip voor een goede camper camping:
Ferienpark Teutoburgerwald

Portugal

Ben je op zoek naar de zon? En vind je het niet erg om flink wat kilometers te maken. Dan is Portugal een goede tip om nog lekker de nazomer te vieren met de camper. Neem de tijd, want het is nogal wat kilometers. Gelukkig heb je het verblijf altijd bij de hand, dus stoppen en rusten kan tussendoor heel makkelijk.

Nog verder door naar beneden in het puntje van Portugal ligt de Algarve waar een van de mooiste stranden van de wereld te vinden is: Praia da Marinha. Goudgeel zand en het helderblauwe water tussen de rotsen geeft een droomplaatje. In de Algarve zijn vele ruige kusten en goede surfspots. Verder zijn er overal schattige en unieke dorpjes en geweldige wandelroutes.

Camping tip:
Parque da Galé


Faro

Wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken, is de stad Faro. Een kleurrijke stad vol sinaasappelboompjes, heerlijke eetplekjes en cafeetjes waar je vooral de witte sangria eens moet proberen.

Langs de kust liggen vele campings die ook geschikt zijn voor campers, ook zijn er camperplaatsen (een soort parkeerplaats met extra grote plekken), dit wordt vaak aangegeven met speciale borden langs de weg.

Als je wat hoger en noordelijker in Portugal blijft ligt daar Porto, bekend om zijn port. Langs Porto loopt de Douro rivier, waar vlakbij de Douro-vallei te vinden is. Bij deze vallei zijn de lekkerste Portugese wijnen en port te krijgen. De omgeving is hier prachtig groen en dus een lust voor het oog om met de camper door heen te rijden.

Camping tip:
Camping Quinta do Rio