Wist je dat je ook in de herfstvakantie prima op pad kunt met een camper? Zeker als je geen zin hebt in de natte en grauwe herfstdagen van Nederland. In andere delen van Europa is het vaak nog prima weer, waardoor je eenvoudig de zon op kunt zoeken. En daarvoor hoef je helemaal niet ver van huis! Daarom is een campervakantie in de herfst een heel goed idee.

In oktober met de camper op pad

De herfstvakantie valt ieder jaar in oktober en duurt één week. Precies een goede periode om er even tussenuit te knijpen naar een prachtige bestemming. Kies je voor een plek waar je veel kans hebt op de zon? Of kies je juist de koude kant van Europa voor de mooie landschappen? Er is genoeg keuze. Bovendien zit je in de camper lekker warm en droog, dus je hoeft niet bang te zijn voor kou en een nat pak! Kijk bijvoorbeeld eens naar onze Discoverer Deluxe, Mountaineer Deluxe en Sun Of The Road. Deze campers bieden genoeg ruimte als het een dag echt koud of nat is.

Voordelen van kamperen in de herfstvakantie

Er zijn veel voordelen van kamperen met een camper in de herfstvakantie. Zo is het vaak goedkoper, omdat je buiten het hoogseizoen zit. Niet alleen de huur van de camper is lager, ook campingplaatsen en tickets voor leuke uitjes boek je vaak met korting. Omdat je buiten het hoogseizoen zit, heb je ook een grote kans om niet zoveel toeristen tegen te komen. Zo heb je alle tijd om alle culturele highlights te bezoeken. Toeristische dorpjes en activiteiten zijn nu heerlijk rustig!

Leuke bestemmingen in de herfstvakantie met de camper

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Dicht bij Nederland zijn er al genoeg leuke plekken om een weekje te vertoeven, maar ook wat verder in Europa zijn er veel pareltjes te vinden die je zeker gezien moet hebben. Wij geven je een aantal tips voor bestemmingen die fantastisch zijn om te bezoeken in de herfstvakantie.

Bestemming 1: Noorwegen

Als je niet op zoek bent naar een warme en zonnige bestemming voor je vakantie, is Noorwegen echt het overwegen waard. Je maakt er de mooiste wandelingen in de bergen. Zeker in de herfst heeft het landschap een prachtig kleurenpalet. Daarnaast zijn er genoeg culturele activiteiten die je ook in de herfst kunt doen. Regenachtige dag? Dan duik je toch gewoon het museum in? Denk aan het Nationale Museum van Noorwegen of het MUNCH Museum. En de echte fotografieliefhebbers moeten nog een stukje verder rijden; naar de Lofoten. In het noorden van Noorwegen vind je deze eilandengroep waar je ruige rotsen en onstuimige stranden kunt bewonderen. Wist je dat je hier veel kans hebt om het noorderlicht te spotten?

Bestemming 2: Frankrijk

Frankrijk is niet alleen een populair vakantieland in de zomer. Ook in de herfst kun je er prima kamperen. De herfstige kleuren geven het landschap een mooie gloed. Er zijn verschillende streken in Frankrijk waar je goed terecht kunt in de herfst. Wil je niet zo ver rijden? Kies dan voor het noorden van Frankrijk. In Normandië zijn veel, kindvriendelijke, campings te vinden. Vaak kun je rondom deze campings veel leuke activiteiten doen. Denk aan fietsen, wandelen of een dagje winkelen in een dorpje. Ook Parijs is goed te bereiken met een camper. Kies voor een camping in de buurt van Parijs en boek een dagje Disney. Het zuiden van Frankrijk is natuurlijk ook heerlijk om te bezoeken. Zeker als je van het strand houdt, raden we je aan om het iets zuidelijker op te zoeken. 

Bestemming 3: Duitsland

Duitsland een saai vakantieland? Helemaal niet! We vallen misschien wat in de herhaling, maar ook het Duitse landschap kleurt warm oranje, rood en bruin in de herfst. Perfect om een lekkere wandeling te maken of kastanjes te zoeken in een groot bos. En je hoeft er helemaal niet ver voor te rijden; net over de grens vind je genoeg opties voor leuke uitjes. Denk aan een tropisch zwemparadijs, een klimpark en een dierentuin. Zo is er voor iedere weersomstandigheid een geschikt dagje weg te vinden.

Bestemming 4: Spanje

Tijd voor een siësta? Dat is niet nodig in het najaar! Waar de temperaturen in de zomer aardig kunnen oplopen, is het in de herfst een stuk aangenamer in Spanje. Hier geniet je in alle rust van de gezellige dorpjes, fantastisch eten en doorgaans ook nog eens lekker weer. De gemiddelde temperatuur in oktober in Spanje is namelijk ongeveer 17 graden. Prima vertoeven, toch? Zeker als je niet gebonden bent aan schoolvakanties, en dus de gelegenheid hebt om langer dan een week op vakantie te gaan, is Spanje het ideale vakantieland voor het najaar. Ontvlucht het regenachtige Nederland en ruil het in voor de heerlijke Spaanse stranden.

Bestemming 5: Italië

Waar je in de zomer struikelt over de toeristen, is het in de herfst heerlijk rustig in de gezellige straatjes van Italië. Je hoeft niet in de rij te staan bij dat ene heerlijke restaurantje en je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Dat geldt ook voor de stranden. In het najaar zijn de temperaturen in Italië aangenaam. Het is niet bloedheet, waardoor je leuke activiteiten kunt ondernemen zonder dat het zweet over je rug gutst. De herfst is het perfecte jaargetijde om wat cultuur op te snuiven in Italië. Alle theaters en musea zijn geopend en door het gebrek aan toeristen heb je amper wachttijden! En zeg eens eerlijk, zijn de overheerlijke pizza’s en pasta’s niet genoeg redenen voor een weekje naar de laars?