Hoe werkt een camper?

Wij hebben handige uitlegvideo’s gemaakt.

Algemeen

Nee, vanaf 10 dagen is er geen kilometer maximum. Lees hierover onze voorwaarden.

Ja, van Frankrijk en van Duitsland.

Meenemen van huisdieren is toegestaan, je dient de camper schoon en geurloos in te leveren. Bekijk hier de voorwaarden.

Nee, roken is niet toegestaan in de campers. Lees hier de voorwaarden.

Ja, je mag buiten Europa reizen, mits je dit met ons hebt overlegd. Lees hier de voorwaarden.

Alle campers beschikken over Apple Car Play of navigatie. Je kan jouw telefoon via een USB-kabel aansluiten aan het systeem.

Sommige campers zijn standaard voorzien van automaat. Lees goed de beschrijving.

Er zit geen Isofix in de campers. Wel beschikken wij over gordelklemmen voor kinderzitjes. Indie je dit nodig hebt, kan je dit aangeven wanneer je de camper komt huren.

Onze campers hebben niet allemaal standaard een trekhaak. De campers die dit wel hebben zijn The Mountaineer DELUXE en The Discoverer DELUXE. Bij deze campers is de trekhaak nodig voor de fietsendrager.

De nieuwe dieselmotoren Euro 6 zijn uitgerust met een SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction) die voor de beperking van de stikstofoxidenemissies (NOx) AdBlue gebruikt. Als het AdBlue-lampje gaat branden kan je vaak nog zo’n 2400 km rijden. Wanneer de tank dan niet is bijgevuld, kan het voertuig niet meer herstarten. Om dit te voorkomen is het dus aan te raden dit te regelen bij het eerst volgende tankstation. Grote tankstations hebben vaak een AdBlue tankpunt, dit staat meestal aangegeven op de zuilen aan het begin van het tankstation. Er zijn ook jerrycans te krijgen, deze zijn wel minder voordelig dan het zelf tanken van de AdBlue.

De blauwe AdBlue-vuldop zit bij de dieseltankklep. AdBlue wordt in een afzonderlijke tank in de camper meegevoerd en deze kan je vullen wanneer dit is aangegeven via een lampje op het dashboard. Vul de tank met minimaal 5 liter bij. Na het bijvullen eerst het contact aanzetten voor zo’n 5 minuten, zonder de motor te starten. Na 5 minuten zet je de camper uit. Hierna kan je de motor weer starten.

Kamperen met de camper

Je krijgt van ons een aangesloten fles gas mee en één volle fles. Deze sluiten wij nog niet aan. Check voor meer informatie onze filmpjes.

Rij altijd voorzichtig in de bochten. Verder adviseren wij om elke week de bandenspanning te controleren. Bij een te lage spanning kan een klapband ontstaan.

Wij leveren de campers met een complete inventaris. Bekijk de inventaris van de campers hier. 

Ja, het is mogelijk om een gasfles te laten bijvullen in het buitenland. Dit kan meestal bij speciaal daarvoor bestemde winkels of bedrijven die gasflessen verkopen of verhuren. Houd er wel rekening mee dat de voorwaarden voor het bijvullen van gasflessen per land kunnen verschillen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je in sommige landen een bepaald type gasfles moet hebben of dat er specifieke veiligheidsmaatregelen gelden voor het bijvullen van gasflessen. Het is daarom aan te raden om vooraf te informeren over de regels en voorwaarden voor het bijvullen van gasflessen in het land waar je je bevindt.

Camper huren

Een camper kan je huren als je een rijbewijs B hebt, minimaal 24 jaar oud bent en langer dan twee jaar je rijbewijs hebt. Lees alle voorwaarden hier: voorwaarden

Mocht je een ongeluk hebben gehad waardoor je niet meer verder kan rijden, dan krijg je (bij beschikbaarheid) een vervangende camper.

Mocht er schade zijn aan de camper, maar dit geen belemmering geven aan de vakantie, dan lossen we het bij terugkomst op.

Het besturen van onze campers is eenvoudig. Ze zijn wendbaar en makkelijk te besturen. Voor de beginnende kampeerder geven wij tutorials mee in de vorm van QR-codes, hoe alle onderdelen in een camper precies werken et cetera. Je kan ze ook hier bekijken.

Ook kan je onze blogs vol tips lezen!

Nee, je mag met de camper niet naar een wintersportgebied rijden of terecht komen in winterse omstandigheden. Wij bieden alleen zomerbanden bij onze campers.

Kosten en verzekering

De prijzen verschillen per seizoen. Zo is een camper duurder in juli en augustus vanwege de vakanties. April is de goedkoopste maand. Bekijk de exacte prijzen op de pagina van de campers.

Als je op vakantie gaat naar Noorwegen en Zweden, dan dien je tol te betalen. Dit gaat via het kenteken van de camper. Voordat je deze landen betreedt, dien je een account aan te maken via epass24.

Je registreert de camper en geeft aan dat het om een huurcamper gaat. Hierdoor kan je de huurperiode aangeven en stoppen de betalingen automatisch na de vakantie.

Nee, je kan bij ons voor minimaal 3 nachten een camper huren in het middenseizoen en minimaal 6 nachten in het hoogseizoen.

In de basis 1750,-. Maar je kan dit naar eigen wens verlagen naar 850,- of 250,-

Wat valt onder het eigen risico?

  • Schade aan de camper (binnen- en buitenkant)
  • Schade aan de spiegel
  • Schade aan voorraam (sterretjes) (tenzij verzekerd via onze verzekeringspakketten)
  • Schade aan luifel
  • Schade aan fietsenrek
  • Schade aan inventaris
  • Schade of vervuiling aan meubilering
  • Krassen en deuken
  • Klapband (tenzij verzekerd via onze verzekeringspakketten)
  • Hordeur, horren en ramen.

Ja, je krijgt één volle gasfles mee.

Wij bieden drie soorten verzekeringen aan: brons, zilver en goud. Lees meer in de verhuurvoorwaarden.

Annuleer je de camper tot 42 dagen vóór aanvang? Dan rekenen wij 20 procent van het totaalbedrag. Annuleer je de camper vanaf 42 dagen vóór aanvang, dan houden wij de Algemene verhuurvoorwaarden BOVAG Caravan – en Camperbedrijven aan. 

10 % korting in september & oktober!