Duurzaam reizen draait om het verminderen of zelfs volledig elimineren van de CO2-uitstoot die gepaard gaat met onze reizen. Duurzaam reizen met een camper is een geweldige manier om de prachtige wereld te verkennen, terwijl je tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseert.

Naarmate we ons meer hebben gericht op duurzaamheid tijdens onze reizen, hebben we talloze manieren ontdekt waarop we ook in ons dagelijks leven groener kunnen zijn. Hier zijn enkele eenvoudige tips die als leidraad kunnen dienen voor het nemen van meer milieubewuste beslissingen:

Plan je route slim: Vermijd lange omwegen en plan je reisroute zodat je brandstof kunt besparen en minder CO2-uitstoot. Kies voor kortere routes en vermijd drukke snelwegen als dat mogelijk is.

Minimaliseer afval: Neem herbruikbare containers, waterflessen en boodschappentassen mee om afval te verminderen. Probeer verpakkingsvrije en biologisch afbreekbare producten te kopen.

Waterbesparing: Wees zuinig met water door korter te douchen en water te hergebruiken waar mogelijk. Investeer in waterbesparende douchekoppen en kranen voor je camper.

Beperk je snelheid: Rijd op een gematigd tempo om brandstofverbruik te verminderen en de uitstoot te beperken. Een lagere snelheid zorgt voor een efficiënter gebruik van brandstof.

Ondersteun lokale economieën: door te eten, te verblijven en te winkelen bij lokale bedrijven.

Kies voor een milieuvriendelijke camper: De campers van The Camper Rent zijn maximaal 3 jaar oud, en voorzien van de nieuwste brandstoftechnieken, die de uitstoot beperken. Daarbij zijn wij voorstander van elektrisch rijden, en wij houden de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten. Zodra er elektrische buscampers beschikbaar zijn, zullen wij deze introduceren in ons aanbod.

Compenseer je CO2-uitstoot: Overweeg om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren door te investeren in milieuprojecten of programma’s die zich richten op herbebossing, hernieuwbare energie of energie-efficiëntie.

Bij The Camper Rent gaan we verder dan alleen het aanbieden van de ultieme roadtrip-ervaring. We zijn gepassioneerd door duurzaamheid en willen een positieve impact maken op de wereld om ons heen. Daarom zijn we verheugd aan te kondigen dat we onze CO2-uitstoot compenseren door samen te werken met TreesforAll.