Tijdens je kampeervakantie is het vast niet altijd droog. Het is verstandig om goed voorbereid te zijn op het weer. Of je nu in de zomermaanden of in de herfstvakantie op vakantie gaat, het is altijd mogelijk dat je verrast wordt door een plotselinge wolkenbreuk. Hoewel het teleurstellend kan zijn, hoort het bij de charme van kamperen. Maar wat doe je op zo’n regenachtige vakantiedag? Lees snel verder voor onze tips.

Op vakantie in de herfst

De herfstvakantie is een prima periode om er even lekker tussenuit te knijpen met de camper. Er zijn genoeg leuke plekken om te bezoeken in het najaar. Helaas is het niet altijd overal droog en heb je er misschien wat regenachtige camping dagen tussen zitten. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten om te gaan doen op een druilerige dag op de camping. Wij zetten er 10 voor je op een rijtje.

1.     Spelletjes competitie!

Trek alle spelletjes die je mee hebt maar uit de kast en start een heuse spelletjes competitie! Wie wint er na een dag spelletjes spelen de meeste potjes? Diegene hoeft niet af te wassen vanavond.

2.     Zwemmen

Zit je op een camping met een binnenzwembad? Neem dan een lekkere duik! Binnen heb je geen last van de stortbuien, hoewel je het in het zwembad natuurlijk ook niet drooghoudt…

3.     Bingewatch een leuke serie

Geen zin in een activiteit? Maak er dan een gezellig dagje in de camper van. Zet je favoriete serie op, pak er wat lekkers bij en kies voor een lekker knus en ontspannen dagje.

4.     Ga winkelen in de stad

Bevind je je in de buurt van een dorp of stad? Ga eropuit en shop een nieuwe outfit bij elkaar. Of ga op zoek naar leuke familiespelletjes die je later op de dag kunt spelen in de camper. Klaart het op? Goed excuus voor een lekker drankje op een terras.

5.     Zoek een museum op

Waar je ook bent, er is altijd wel een museum in de buurt te vinden. En laat dat nu de perfecte activiteit voor een regenachtige dag zijn. Duik in de geschiedenis of bewonder prachtige kunstwerken van bekende kunstenaars.

6.     Wijnproeverij

Op locatie of lekker bij de camper. Haal allemaal verschillende wijnen in huis en maak er een gezellige middag van. En voor de kids? Koop allerlei gekke drankjes in de supermarkt en laat ze raden wat het is. Bijpassende snacks mogen natuurlijk niet ontbreken.

7.     Pak je favoriete boek erbij

Hoe lekker is het om even een momentje voor jezelf te hebben? Pak je favoriete boek of tijdschrift erbij en ga heerlijk een dagje lezen. Als het wat droger is, kun je in de voortent zitten en bij een echte stortbui installeer je je op de bank of op het bed. Uitrusten maar!

8.     Knutsel erop los

Knutselen is echt niet alleen voor kinderen een leuke bezigheid. Ook voor volwassenen zijn er veel opties om je een dagje te vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een kleurboek voor volwassenen. Of knutsel samen met je kinderen met wc-rolletjes, lege flessen en karton. Genoeg te verzinnen!

9.     Ontspan met een dagje spa

Heb je zin in een ultiem dagje relaxen? Kijk dan eens of er spa-gelegenheden bij de camping in de buurt zijn. Boek een lekkere massage en ontspan in een warme sauna. Zo kom je die regenachtige dag zeker door!

10.  Laarzen aan en gaan!

Ben je niet bang voor een beetje regen? Trek dan goede kleding en schoenen aan en ga eropuit. Maak een mooie wandeling door het bos of doe een tour door een stad of dorp. Want zeg nou zelf, van een beetje regen smelten we niet toch?